Cele mai bune roluri ale Angelinei Jolie

Angie, Angelina Jolie, este o actriță iconica cunoscută pentru frumusețea sa seducătoare și pentru talentul său remarcabil în lumea cinematografiei. Cu o carieră lungă și diversificată, Jolie a adus la viață o serie de personaje memorabile într-o varietate de genuri cinematografice. În acest articol, vom explora cele mai bune roluri ale Angelinei Jolie care au cimentat statutul ei ca una dintre cele mai respectate actrițe din industrie.

Lisa Rowe în „Girl, Interrupted” (1999)

Rolul lui Lisa Rowe în „Girl, Interrupted” i-a adus Angelinei Jolie un Premiu Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar. Ea a interpretat o pacientă tulburată mental într-un spital psihiatric și a adus un nivel de intensitate și nebunie în acest rol care a făcut-o să iasă în evidență. Interpretarea sa a arătat că Jolie este o actriță cu adevărat talentată capabilă să aducă la viață personaje complexe și provocatoare.

Lisa în „Gia” (1998)

În „Gia,” Angelina Jolie a jucat rolul modelului Gia Marie Carangi, care a devenit una dintre cele mai faimoase femei din lumea modei în anii ’70 și ’80. Interpretarea sa a fost extrem de apreciată, iar Jolie a câștigat un Glob de Aur pentru acest rol. A reușit să transmită vulnerabilitatea și forța personajului Gia într-un mod captivant.

Mariane Pearl în „A Mighty Heart” (2007)

„A Mighty Heart” este un film bazat pe povestea adevărată a jurnalistei Mariane Pearl, soția jurnalistului răpit și ucis Daniel Pearl. Angelinei Jolie i s-a oferit ocazia de a interpreta un rol real și emoționant. Ea a adus o umanitate profundă personajului Mariane și a transmis emoțiile și dificultățile prin care a trecut în timpul răpirii soțului ei.

Evelyn Salt în „Salt” (2010)

„Salt” este un thriller de acțiune în care Angelina Jolie interpretează rolul lui Evelyn Salt, un agent CIA acuzat de trădare. Filmul a oferit oportunitatea lui Jolie să arate abilitățile sale fizice impresionante și să-și consolideze statutul ca o eroană de acțiune. Interpretarea sa plină de suspans a contribuit la succesul filmului.

Maleficent în „Maleficent” (2014)

„Maleficent” este o adaptare a poveștii clasice „Frumoasa din pădurea adormită” din perspectiva lui Maleficent, personajul negativ iconic. Angelina Jolie a adus viață unei versiuni complexe și umane a acestui personaj malefic. Cu coarnele și aripiile ei impresionante, Jolie a creat o prezență memorabilă pe ecran. Rolul Maleficent a arătat latura sa versatilă ca actriță, putând aborda și personaje fantastice cu grație.

Jane Smith în „Mr. & Mrs. Smith” (2005)

„Mr. & Mrs. Smith” este o comedie de acțiune în care Angelina Jolie și Brad Pitt interpretează rolurile soților care sunt, de fapt, asasini angajați să se ucidă unul pe celălalt. Interpretarea sa alături de Brad Pitt a fost extrem de plăcută, iar chimia lor pe ecran a contribuit la succesul filmului. Jolie a arătat că poate excela și în comedii de acțiune.

Changeling în „Changeling” (2008)

În „Changeling,” Angelina Jolie a jucat rolul lui Christine Collins, o mamă ale cărei copii au dispărut misterios. Filmul este bazat pe o poveste reală și a fost regizat de Clint Eastwood. Interpretarea lui Jolie a fost remarcabilă și a evidențiat dragostea și disperarea personajului său în fața unor circumstanțe devastatoare.

Lara Croft în „Lara Croft: Tomb Raider” (2001)

În primul film „Lara Croft: Tomb Raider,” Angelina Jolie a adus la viață faimoasa arheoloagă aventurieră din lumea jocurilor video. Interpretarea sa ca Lara Croft a făcut-o un simbol al forței feminine în filmele de acțiune. Jolie a adus un amestec de carismă și determinare în acest rol iconic.

Jane Smith în „Wanted” (2008)

În „Wanted,” Angelina Jolie a interpretat rolul lui Fox, un asasin experimentat și instruitorul protagonistului. Filmul a fost un alt exemplu al abilităților sale în filme de acțiune, iar chimia sa cu colegul de distribuție James McAvoy a adăugat o dimensiune interesantă filmului.

Maleficent în „Maleficent: Mistress of Evil” (2019)

În continuarea „Maleficent: Mistress of Evil,” Angelina Jolie a revenit în rolul lui Maleficent. Acest film a continuat să exploreze relația dintre Maleficent și Prințesa Aurora și a adăugat mai multă adâncime personajului lui Maleficent. Jolie a fost din nou impresionantă în acest rol.

Concluzie

Angelina Jolie rămâne una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică. De la rolurile dramatice și provocatoare la cele de acțiune și fantastice, ea a adus viață unei game variate de personaje. Cu talentul și carisma sa caracteristice, Angelina Jolie continuă să impresioneze publicul și să își consolideze statutul ca o legendă a cinematografiei. Cu siguranță, vom vedea multe alte roluri captivante din partea ei în viitorul cinematografic.

Comments (No)

Leave a Reply