13 soluții casnice eficiente împotriva negilor

Negii sunt excrescențe ale pielii care sunt cauzate de infecția cu virusul papiloma uman (HPV). Acești negi pot apărea pe orice parte a corpului, inclusiv pe mâini, picioare, față și zona genitală. Cu toate acestea, există numeroase soluții casnice eficiente pentru a trata negii. În acest articol, vom explora 13 astfel de soluții care vă pot ajuta să vă gestionați această problemă neplăcută.

 1. Uleiul de arbore de ceai: Uleiul esențial de arbore de ceai are proprietăți antivirale și antibacteriene și poate ajuta la tratarea negilor. Aplicați uleiul pe neg de două ori pe zi și acoperiți-l cu un bandaj.
 2. Aloe Vera: Gelul de Aloe Vera este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și de vindecare. Aplicați gel de Aloe Vera pe neg de mai multe ori pe zi.
 3. Uleiul de ricin: Uleiul de ricin poate ajuta la înmuierea și eliminarea negilor. Aplicați ulei de ricin pe neg și acoperiți-l cu un bandaj.
 4. Uleiul de oregano: Uleiul esențial de oregano are proprietăți antimicrobiene puternice. Diluați-l cu ulei de bază și aplicați-l pe neg.
 5. Banane coapte: Frecați negul cu coaja de banană coaptă în fiecare zi. Substanțele chimice din coajă pot ajuta la eliminarea negilor.
 6. Vitamina C: Pisați o pastilă de vitamina C și amestecați pulberea cu apă pentru a crea o pastă. Aplicați pasta pe neg și acoperiți cu un bandaj.
 7. Oțet de mere: Înmuiați o mătase în oțet de mere și aplicați-o pe neg. Lăsați-o timp de câteva ore sau peste noapte.
 8. Bicarbonat de sodiu: Faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și aplicați-o pe neg. Lăsați-o să se usuce și clătiți cu apă caldă.
 9. Ceapă: Aplicați o felie de ceapă pe neg și fixați-o cu un bandaj. Lăsați-o peste noapte.
 10. Usturoi: Zdrobiți un cățel de usturoi și aplicați pasta pe neg. Acoperiți cu un bandaj și lăsați-o să acționeze peste noapte.
 11. Scotch tape (bandă adezivă): Aplicați o bucată mică de bandă adezivă pe neg și lăsați-o timp de câteva zile. Apoi, îndepărtați banda și încercați să îndepărtați negul.
 12. Salicilat de metil: Găsiți unguent sau soluție cu salicilat de metil la farmacie și aplicați-l pe neg conform instrucțiunilor.
 13. Suplimente alimentare: Unele suplimente, cum ar fi zincul și vitamina E, pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și pot ajuta organismul să lupte împotriva virusului HPV.

Este important să rețineți că tratamentul negilor poate dura săptămâni sau chiar luni, iar rezultatele pot varia de la o persoană la alta. Dacă negii persistă sau devin dureroși, consultați un medic sau dermatolog pentru opțiuni de tratament suplimentar. De asemenea, ar trebui să evitați să încercați să tăiați sau să smulgeți negii, deoarece acest lucru poate duce la răspândirea infecției.

Comments (No)

Leave a Reply