Cum să elimini reclamele de pe telefon: 7 metode garantate

Reclamele pe telefon pot fi extrem de enervante și pot afecta experiența utilizatorului, consumând date și resurse și perturbând utilizarea aplicațiilor și navigarea pe internet. Din fericire, există mai multe metode eficiente pentru a scăpa de aceste reclame enervante. În acest articol, vom explora șapte metode garantate pentru a elimina reclamele de pe telefon, fie că folosești un dispozitiv Android sau iOS.

1. Utilizarea unui Browser cu Adblock Integrat

Una dintre cele mai eficiente metode de a elimina reclamele în timpul navigării pe internet este utilizarea unui browser care are un adblocker integrat. Exemple de astfel de browsere includ:

Brave Browser

Brave Browser vine cu un adblocker integrat care blochează automat reclamele și trackerele. Acesta oferă o navigare mai rapidă și mai sigură, protejând în același timp confidențialitatea utilizatorului.

Opera Browser

Opera Browser are, de asemenea, un adblocker integrat, care poate fi activat din setările browserului. În plus, Opera oferă un VPN gratuit, care poate ajuta la îmbunătățirea securității și a confidențialității online.

2. Instalarea unei Aplicații Adblock

Există numeroase aplicații disponibile care pot bloca reclamele pe telefonul tău, atât în aplicații, cât și în timpul navigării pe internet. Printre cele mai populare se numără:

AdGuard

AdGuard este o aplicație de blocare a reclamelor care funcționează atât pe Android, cât și pe iOS. Aceasta blochează reclamele în browsere și în aplicații, oferind în același timp protecție împotriva site-urilor web periculoase și a trackere-lor.

Blokada

Blokada este o altă aplicație de blocare a reclamelor pentru Android, care nu necesită root. Aceasta blochează reclamele la nivel de sistem, ceea ce înseamnă că poate bloca reclamele în toate aplicațiile și browserele.

3. Utilizarea Setărilor Sistemului de Operare

Pentru Android

Pe dispozitivele Android, poți utiliza setările sistemului pentru a limita reclamele personalizate. Mergi la „Setări” > „Google” > „Anunțuri” și activează opțiunea „Dezactivați anunțurile bazate pe interese”.

Pentru iOS

Pe dispozitivele iOS, poți limita urmărirea reclamelor prin accesarea „Setări” > „Confidențialitate” > „Publicitate” și activarea opțiunii „Limitați urmărirea reclamelor”.

4. Dezactivarea Notificărilor de la Aplicații

Multe aplicații trimit notificări care includ reclame. Poți dezactiva notificările pentru aplicațiile care trimit reclame enervante:

Android

Mergi la „Setări” > „Notificări” > „Gestionare notificări” și dezactivează notificările pentru aplicațiile respective.

iOS

Accesează „Setări” > „Notificări” și dezactivează notificările pentru aplicațiile care trimit reclame.

5. Utilizarea unui Firewall pentru a Bloca Reclamele

Un firewall poate fi folosit pentru a bloca reclamele la nivel de rețea. Aceasta este o metodă avansată care poate necesita cunoștințe tehnice suplimentare.

NetGuard (pentru Android)

NetGuard este un firewall gratuit și open-source pentru Android, care nu necesită root. Acesta permite blocarea reclamelor prin filtrarea traficului de date.

6. Dezactivarea Permisiunilor pentru Aplicații

Multe aplicații solicită permisiuni care nu sunt necesare pentru funcționarea lor principală, dar sunt folosite pentru a afișa reclame. Poți verifica și dezactiva aceste permisiuni:

Android

Mergi la „Setări” > „Aplicații și notificări” > „Informații despre aplicații”. Selectează aplicația dorită și accesează „Permisiuni”. Dezactivează permisiunile care nu sunt necesare.

iOS

Accesează „Setări” > „Confidențialitate” și verifică permisiunile acordate aplicațiilor. Dezactivează permisiunile inutile pentru a limita reclamele.

7. Actualizarea Regulată a Aplicațiilor și a Sistemului de Operare

Actualizarea aplicațiilor și a sistemului de operare poate ajuta la eliminarea vulnerabilităților și la îmbunătățirea securității dispozitivului tău. Producătorii de software și dezvoltatorii de aplicații eliberează frecvent actualizări care pot include îmbunătățiri pentru blocarea reclamelor și a altor elemente enervante.

Android

Mergi la „Setări” > „Actualizări de sistem” și asigură-te că dispozitivul tău are instalate cele mai recente actualizări. De asemenea, deschide „Google Play” > „Meniu” > „Aplicațiile mele și jocurile mele” și actualizează toate aplicațiile instalate.

iOS

Accesează „Setări” > „General” > „Actualizare software” pentru a verifica și instala actualizările disponibile. De asemenea, deschide „App Store” > „Actualizări” și actualizează aplicațiile instalate.

Concluzie

Reclamele pe telefon pot fi deranjante și pot afecta experiența utilizatorului. Cu toate acestea, există multiple metode eficiente pentru a scăpa de acestea. Utilizarea browserelor cu adblock integrat, instalarea aplicațiilor de blocare a reclamelor, ajustarea setărilor sistemului, dezactivarea notificărilor, utilizarea firewall-urilor, gestionarea permisiunilor aplicațiilor și actualizarea regulată a software-ului sunt strategii care pot ajuta la eliminarea reclamelor nedorite. Adoptarea acestor metode poate îmbunătăți semnificativ experiența utilizării telefonului, oferind o navigare mai rapidă, mai sigură și mai plăcută.

Comments (No)

Leave a Reply